Pampigt värre i Jakobsberg

Danielle Pamp är en av Tallberg Förlags illustratörer och en flitig konstnär med utställningar i Wien, Los Angeles och nu: Jakosberg. 

Danielle har rötterna hos Görvens Gård hos morföräldrarna Ewert och Mai pamp där hon tidigt kom i kontakt med konsten. Platsen inspirerade henne till många av Danielles verk och det är vad utställningen ”Minnesfragment och Interaktioner” handlar om.

”Att jag ofta gör anspelningar till konsthistoriska referenser bland annat genom motivval och leken med tidlösa utseenden etcetera har sin orsak. Mitt syfte med det är att företa mig ett slags alternativ eller kompletterande historieskrivning av underrepresenterade identitetsuttryck, som en motpol till den selektiva representationen, till exempel queer- och transpersoner, alternativa kvinnliga och manliga uttryck. Man kan säga att jag tar mig an estetiska berättarspråk från olika konsthistoriska epoker med en nutida blick”, säger Danielle.

Förutom konst bjöds det även på sång. Danielle med kompanjon lät besökarna njuta av tre operasånger. Det finns mycket talang att dela med sig av hos henne!

Några av Danielles verk från utställningen ser du nedan.

Läs mer om Danielle här.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *