Love the way we love you, Loreen

Det är måndag den 27 november. Den första snön har smält bort från gatorna i Stockholm city, men den påträngande kylan gör sig påmind i form av ömma smekningar på ens kind. Detta märktes då inte av i Vasateatern där Loreen hade en ”secret concert” för sitt nya album ”Ride”. Värmen och kärleken från fansen fyllde hela teatern.

Håret är avrakat

Det är en ny Loreen vi får se. Håret är avrakat, musiken har en mer alternativ tappning och hennes jargong för tankarna till den excentriska Björk. Man känner av att hon fått mer frihet i sitt musikskapande. Hon leker såväl med ambienta ljud, komplicerade rytmer och sång som är bortom denna jord.

Hon visar att man kan gå mot strömmen

Musikerna är tighta och förmedlar så mycket känslor av alla de olika slagen. Tyvärr så kunde ljudet ha varit lite bättre, men energin och känslorna kom ändå igenom. Uppfriskande är vad detta är. Hon visar att man kan gå mot strömmen och göra det med finess och tankerikedom. Skapande är en konst, en process, en graviditet. När den väl är förlöst, så finns den där för oss alla att ta del av. Alla förstår sig kanske inte på denna väg hon valt att gå, när de väl gör så blir allt så självklart.

Vi är många som väntar med spänning på hur Loreens artisteri utvecklar sig. Fortsätt Loreen!

Sebastian Tallberg-Freij
Podcastpratare och musiker

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *