Tallbergs Förlag är verkligen stolta partners med Svenska Pride

Svenska Pride är en nybildad förening med syfte att samordna lokala pridearrangörer samt att skapa mötesplatser och erfarenhetsutbyte dem emellan.

Så här står det på deras hemsida: ”Föreningen är partipolitiskt och religiöst obunden. Mellan de olika styrelsemedlemmarna finns mångårig och gedigen erfarenhet av Pridearrangemang. Styrelsen består av medlemmar från Stockholm i norr till Karlskrona i söder. Valberedning från Kalix till Göteborg. Och vår revisor bor i Älvsbyn.

Föreningens vision är såväl att knyta ihop Pridearrangörer som att enklare guida besökare till alla pridefestivaler runt om i landet.

Vi vet att Pridefestivaler runt om i landet ser olika ut och arrangeras av såväl föreningar, företag och kommuner där Föreningen Svenska Pride förhoppningsvis kommer att vara ett nav på sikt.

Föreningen är till för dem som känner sig delaktiga och respekterar den kultur som har sina rötter i homosexuellas, bisexuellas, transpersoners, queera (HBTQ) och medmänniskors lika värde Detta manifesterar föreningen genom att samordna Svenska Pridearrangörer. Föreningens syfte är att skapa mötesplatser samt erfarenhetsutbyte mellan olika pridearrangörer. Svenska Pride är både partipolitiskt- och religiöst obunden.”

Tallbergs Förlag är stolta partners till detta initiativ och rekommenderar alla som kan att stötta organisationen. Pride behövs. Inte bara i storstäder som Stockholm och Göteborg utan överallt i Sverige. Idag finns det över 70 festivaler och det är bara början. Varje dag är en kamp för många och för att få acceptans och respekt, bli behandlade som en like är en kamp som är värd att ta.

Bli medlem du också!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *